Feladataink

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player


 

Hírek, aktualitások

Közérdekű
A cafeteria-rendszer visszaállításért tüntettek szakszervezetek az MNB és a parlament előtt...

2018.11.07. 11:22

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) tüntetett kedd délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt - írja az MTI.Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) tüntetett kedd délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt - írja az MTI.

Cafetéria-mutyival gyengítené a kormány a szakszervezeti tüntetést...

2018.11.03. 06:31

Cafetéria-mutyival próbálja meghekkelni a kormány a november 6-ra meghirdetett szakszervezeti tüntetést – jelentette ki Kordás László, a csaknem 110 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke annak kapcsán, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban a hat szakszervezeti konföderáció közül mindössze a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok elnökét hívta egyeztetni a béren kívüli juttatások rendszerének új szabályairól, még a munkaadói érdekképviseletek sem vehettek részt a megbeszélésen.

Tüntetnek a szakszervezetek a cafeteria kivéreztetése miatt...

2018.10.28. 06:47

A kormány nem tartotta be az ígéretét, semmiféle egyeztetés nem történt.

Vasúttörténeti park: retró hangulat várható a kolbászfesztiválon...

2018.10.12. 08:44

Budapest — A hét végén rendezik Budapest legnagyobb gasztrofesztiválját, ahol ezúttal is jól megférnek egymás mellett az ínycsiklandó finomságok és a veterán járműcsodák.

Szakszervezetek: jöhet a minimálbér emelés, diplomás bérminimum...

2018.10.09. 12:20

190 ezer forintos minimálbért és 247 ezer forintos szakmunkás bérminimumot javasol a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma. A Magyar Szakszervezetek Szövetsége még dolgozik a szám szerinti javaslaton, ami biztos, két számjegyű emelést vár - értesült az InfoRádió.

Zarándokút 300 km/órával...

2018.09.26. 13:19

Kedden a szaúdi uralkodó az új gyorsvasutat, ami az Iszlám két Szaúd-Arábiában található szent városát, Mekkát és Medinát köti össze a Vörös-tenger partján fekvő kikötővároson, Dzsiddán keresztül.

Újítás a tömegközlekedésben: közös MÁV–Volán-menetrendet készít a kormány...

2018.09.20. 09:58

Budapest – Ha azt hitte, hogy a magyar tömegközlekedés nem lehet rosszabb, tévedett: új, közös MÁV–Volán menetrendet készít a kormány, a jegyrendszert és az utastájékoztatást is összeszeretnék hangolni.

Napelemes parkolót adtak át a szolnoki MÁV Kórházban...

2018.07.10. 08:32

Újabb fejlesztés valósult meg a szolnoki MÁV Kórházban, napelemes parkolót adtak át ünnepélyes keretek között.

Lobbiznak a cafeteriáért a szakszervezetek...

2018.07.07. 06:48

A szakszervezetek – kérésük szerint – egy 2022-ig szóló kiegészítő megállapodást kötnének a kormánnyal a 2016-ban megkötött bérmegállapodás mellé azokról a béren kívüli juttatásokról, amelyek mindenképpen megmaradnának a ciklus végéig – mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke a Világgazdaságnak az Országház előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tiltakoznak a szakszervezetek a cafetéria tervezett bedarálása ellen...

2018.06.22. 09:00

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma azonnali összehívását indítványozza a Magyar Szakszervezeti Szövetség, hogy a cafetéria kapcsán tervezett változásokról érdemi konzultáció folyhasson.