Feladataink

Get Adobe Flash player

 

Get Adobe Flash player


 

Hírek, aktualitások

A munkaidő szabályozásról

2008.09.16. 11:14

Olvasói levél

Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete

Budapest
Teleki Blanka u. 15-17

Enzsöl Róbert Társelnök

Tisztelt Társelnök Úr!

Amióta Magyarország az EU tagja lett érdemes és szükséges az ott meghozott (ajánlott) munkaügyi jogszabály változásokat figyelemmel kísérni. Egy ilyen jogszabály változtatási kísérlet az alábbi:
  • Az EU 2003 évi irányelve a heti munkaidőt 48 órában határozta meg de különleges indokkal tartama elérheti a 72 órát. (az irányelv nem változtatott a nemzeti jogban rögzített heti munkaidőn)
  • 2004 év őszén az EU Bizottsága a heti 48 órát meghagyta a 72 órát csökkentette heti 65 órára. A 48 órát egy bizonyos időtartamban (munkaidő keret) heti átlagban nem lehet túllépni.
  • Az EU Parlament 2006 évben hosszú vita után jelentős többséggel elfogadott állásfoglalása nem engedi meg a heti 48 órától fölfelé való eltérést.
  • 2008 júniusában az EU Tanács javaslata szerint marad a 48 óra heti munkaidő. (a nemzeti jogban rögzített heti munkaidő nem változott)
A munkavállaló kérésére viszont a heti munkaidő lehet maximum 60 óra.

Ez a tanácsi javaslat szakértők szerint az EU Parlamentben nem valószínű hogy többséget szerez és ezzel hatályba lépjen. Ha ezután sincs egyezség az egyeztető bizottság próbál megoldást találni. A végleges megoldásig viszont marad a 2003 évi irányelv.

A magyar jogszabály (MT) alapesetben a napi illetve heti munkaidőt 12 illetve 48 órában maximálja. Munkaidő keret megállapítása esetén a fenti rendelkezést azzal az eltéréssel kell alkalmazni hogy a heti munkaidő mértékét a munkaidő keret átlagában kell figyelembe venni. Az MT szerint a KSZ legfeljebb éves illetve 52 hetes munkaidő keretet állapíthat meg. Az Építőipari Ágazati Kollektív Szerződés heti 63 órában maximálja a munkaidőt. (idénymunkát végzők esetén)

A fentiek szerint Magyarországon is van már olyan terület ahol a heti munkaidőt jelentős mértékben meghaladóan lehet munkát végezni. Ahhoz hogy az előzőek szerinti heti munkaidő megállapítások ne általános mindenire érvényes jelleggel léphessenek hatályba a szakszervezeteknek jelentős a szerepük.

Pécs.2008. július 31.

Tisztelettel:

Walter János


A válasz:

Világtendencia, hogy a munkáltatók a munkajogi szabályozás tekintetében törekszenek a munkaidő felhasználás rugalmasítására. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy növelni akarják a munkaidő általános hosszát, hiszen ez reménytelen törekvés, hanem azt, hogy a munkacsúcsokra, rendkívüli megrendelések teljesítésére ne akadályozzák őket a munkaidő napi, heti, havi hosszára vonatkozó jogi korlátok. Ennek egyik megnyilvánulási formája a munkaidőkeretek alkalmazása. Ezzel szemben álló munkavállalói törekvés a kiszámíthatóságot, a szabadidő tervezhetőségét biztosító szabályozás. Ennek megnyilvánulási formája, hogy a munkaidő-beosztást meghatározott idővel előre és meghatározott időtartamra kell közölni.

Szakszervezetünk az AUTONOM Szakszervezeti Szövetségen keresztül kapcsolódik az európai és a hazai érdekegyeztetési fórumokhoz, ahol érvényesíti a pályavasutasok érdekeit. Az EU Parlament nem várt döntése estén is garantált, hogy a munkaidő növelésére vonatkozó európai szabályok életbe lépése esetén sem általános szabályokról lesz szó.