Feladataink

Get Adobe Flash player

 

Get Adobe Flash player


 

Hírek, aktualitások

Olcsóbban pereskedhetnek a munkavállalók

2009.10.08. 08:08

Jog

Jövő januártól olcsóbban pereskedhetnek a munkavállalók a munkaügyi jogvitákban.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének javaslata alapján a költségkedvezmény azokat a dolgozókat illeti majd meg, akiknek a per által érintett munkaviszonyból származó átlagkeresete nem haladja meg a nemzetgazdasági bruttó átlagkereset két évvel korábbi mértékének a kétszeresét – tájékoztatta a Világgazdaságot az igazságügyi és rendészeti tárca. A munkavállalói költségkedvezmény teljes költségmentességet nyújt a per egész tartamára.

Mint emlékezetes, tavaly februárban megszűnt a munkaügyi perek tárgyi költségmentessége. A munkavállalót, amennyiben elveszti a pert – az „ellenfél” ügyvédi kiadásain túl – a procedúra kezdetekor le nem rótt illeték terheli. Ez a pertárgy értékének 6 százaléka, amely például a munkaviszony megszűnése okán követelt egyévi átlagkereset esetén havi 200 ezer forintos juttatással számolva majdnem 150 ezer forint.

Tetézhetik még akár több százezer forintos szakértői költségek, továbbá a tanúdíjak is. Suba Ildikó, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság helyettes elnöke elmondta: a statisztikákban nem jelenik meg, de az a – nem menedzserszintű – munkavállaló, aki elveszti állását, s nincs anyagi tartaléka, ezerszer is megfontolja, hogy bíróságra menjen, hiszen túlságosan nagy a tét. Tart a per sikertelenségétől s az ebből adódó további veszteségtől. Személyes költségmentességet pedig – az alacsonyan meghúzott jövedelmi mérce miatt – kevesen kaphatnak. A bíróság nemegyszer úgy is próbál segíteni, hogy ha például a perben szakértőre van szükség, előzetesen tájékozódik, a szakvélemény mibe kerül, vagyis mekkora tételt jelenthet a munkavállalónak pervesztés esetén. A készülő szabályozás alapján talán bátrabban érvényesítik igényeiket – mondta az elnökhelyettes.

A bíróságon szembetűnően megnőtt a fizetési meghagyások száma; ezek mögött többnyire bérkövetelések, elszámolásokból eredő tartozások állnak, magyarán: a munkáltató egyre gyakrabban nem fizet ki valamilyen járandóságot. A munkavállalói követelést pedig rendszerint vitatja, így a fizetési meghagyásból per lesz.

A leendő költségmentességért az átlagkeresetről a keresetlevélben kell nyilatkozni (adott esetben a pert kezdeményező munkáltatónak is), és az abban foglaltak alapján a jogosultság fennálltát a bíróság hivatalból vizsgálja. Az új típusú kedvezmény a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazható lesz külön kérelem alapján.

A polgári perrendtartás módosítására irányuló törvényjavaslat már az Országgyűlés előtt van.

(Forrás: vg.hu)