Feladataink

Get Adobe Flash player

 

Get Adobe Flash player


 

Hírek, aktualitások

Friss munkajogi válaszok

2009.10.13. 07:50

Jog

Elhagyható-e ebédidőben a munkahely? Részmunkaidősként hogyan számolják a szabadságot? Az átlagkeresetbe számít-e a külföldi kiküldetésért fizetett napidíj? Többek között ezt kérdezték olvasóink Dr. Sipos Márta munkajogásztól.

Nyugdijas munkavállalót 4 órában foglalkoztatva mennyi szabadság illet meg?

Dr. Sipos Márta: A szabadságot naptári napban kell kiadni, a szabadság idejére járó járandóságot kell másként számolni.

Munkáltatóm rendszeresen külföldön foglalkoztat évente körülbelül 100-140 napot. Kérdésem a következő: Beleszámít-e a külföldi napidíj vagy annak az adó- és járulékalapot képező része a végkielégités alapját képező átlagkeresetbe.

Dr. Sipos Márta: A munkabér címén fizetett juttatás számít bele az átlagkeresetbe, a költség nem.

Lejárt a gyedem és vissza szeretnék menni gyes melett dolgozni a munkahelyemre. Felhívtam a munkáltatót és ő azt mondta, hogy nem tud visszavenni. Felajánlotta közös megegyezéssel a felmondást, kifizeti a szabadságot és fizet 1 havi végkielégítést.
Mit tehetek? Elfogadjam?
 
Dr. Sipos Márta: Gyes alatt bárhol dolgozhat, nem kell a saját munkáltatóhoz ragaszkodni.

2006. szeptemberében jöttem el táppénzre, 2007 májusában született meg a gyermekem. A kft, ahol dolgoztam, időközben megszűnt, de engem erről még nem értesítettek, így én még náluk vagyok alkalmazásban. Szeretném megtudni, ha lejár a gyesem mire számíthatok. Megkapom-e a fennmaradt szabadságot. Ha nem fizetik ki, kihez tudok fordulni.

Dr. Sipos Márta: A jogutód nélküli megszűnés esetén jár a végkielégítés és a szabadság megváltása. A felszámoló/végelszámoló felelős, róla a Cégbíróság tud információt szolgáltatni.

Sajnos rossz helyzetbe kerültem a munkahelyemen, ezért kérnék tanácsot öntől. A kérdésem, felmondási idő allat elküldhet-e a munkáltató fegyelmivel.

Dr. Sipos Márta: Amíg a jogviszony fennáll, a rendkívüli felmondásra is lehetőség van - feltéve, hogy rendeltetésszerű.

Sem a munkaszerződés sem az SZMSZ nem tartalmazza azt, hogy ebédidőben nem hagyható el a munkahely területe. Mikor mehet ki a dolgozó ebédelni a munkahelyén kívülre, pl. lakására?

Dr. Sipos Márta: A munkavégzési helyet nem lehet elhagyni, az Mt. 103. § alapján.

Jelenleg 19 hónapos a kislányom, munkáltatót váltanék október közepétől. Még Gyed-en vagyok, s ha a jelenlegi munkáltatóm nem megy bele a közös megegyezésbe, akkor le kell dolgoznom a felmondási időt, ami ha jól számolom 30+5 nap, vagy van vmi megoldás arra, hogy törvényesen munkába álljak okt. közepétől máshol?, Van kb 40 nap szabadságom is azzal mi a helyzet?

Dr. Sipos Márta: A munkaviszony megszűnésekor a ki nem adott szabadságot meg kell váltani. A felmondási idő le nem dolgozása esetén a nem letöltött időre járó átlagkeresetet kifizetheti, ezzel jogszerűen "szabadul? a ledolgozás alól.

(Forrás: hirtv.hu)