Feladataink

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player


 

Hírek, aktualitások

A cafeteria-rendszer visszaállításért tüntettek szakszervezetek az MNB és a parlament előtt...

2018.11.07. 11:22

Közérdekű

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) tüntetett kedd délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt - írja az MTI.Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) tüntetett kedd délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt - írja az MTI.

A szakszervezetek azért mentek utcára, mert szeretnék elérni, hogy a kormány állítsa vissza a cafeteria-elemek kedvezményes adózási rendszerét, mert az - ahogy a főszónok Szilágyi József, az EVDSZ elnöke elmondta - támogatja a családokat, ösztönzi a mobilitást és segít a munkaerőhiány kezelésében is. Szilágyi szerint az összes konföderáció egyetért abban, sőt a költségvetést véleményező írásában jegybank maga is megerősítette, hogy a cafeteria-elemek kedvezményes adózásának eltörlése akár 2 millió dolgozónak okozhat nettó jövedelemkiesést,miközben érdemi bevételnöveléssel nem jár, ezért az egybegyűltek petíciót fogalmaztak meg Matolcsy György MNB-elnök felé. Mivel nem vette azt át senki, jobb híján kiakasztották a bank falára. 

A tüntetők a bank elől a Parlamenthez vonultak, ahol Szilágyi után beszédet mondott Hatvani Jácint, a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezeténel elnöke, Székely Tamás, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeténekvezetője, és Csóti Csaba, a KKDSZ Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezetének elnöke is. Mindketten a rendszer visszaállítását követelték. Csóti azt mondta, szerinte az állam a legrosszabb munkáltató Magyarországon, hiszen – mint mondta – nem tárgyal a munkavállalókkal és nem fizet nekik tisztességes bért, most pedig a cafeteriát is elveszi. A demonstráció végén Szilágyi és Székely Tamás petíciót adtak át a Miniszterelnökség munkatársának, amit a miniszterelnökhöz és a jegybank elnökéhez címeztek.

(Forrás: www.444.hu)