Feladataink

Get Adobe Flash player

 

Get Adobe Flash player


 

Hírek, aktualitások

Közérdekű
Túlóratörvény: Brüsszelhez fordult a szakszervezeti szövetség...

421.03.22. 15:49

Budapest – Az Európai Bizottsághoz (EB) fordult a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) a munka törvénykönyvének a túlmunka szabályait érintő módosításai miatt, mert azok a szakszervezet álláspontja szerint sérthetik a munkaidő-szervezés egyes szempontjairól szóló uniós irányelv rendelkezéseit – közölte a munkavállalói érdekképviselet pénteken.

Beintett a kormány a szakszervezeteknek...

9261.03.22. 15:47

Három szakszervezeti konföderáció tárgyalásra hívta a rabszolgatörvényként emlegetett túlóraszabályozás módosítása miatt a kormány, de Varga Mihály pénzügyminiszter megüzente, hogy a kabinet nem akar egyeztetni. Kedd délelőtt dől el, hogy lesz-e sztrájk Magyarországon.

Országos sztrájk: itt vannak a szakszervezetek követelései...

1741.03.22. 15:46

Négypontos követeléslistában rögzítették az országos munkabeszüntetés céljait az országos sztrájkot előkészítő bizottságban együtt dolgozó szakszervezetek – írja a Népszava. A követelések a következők:

Kevesli a minimálbér-emelést a Magyar Szakszervezeti Szövetség...

8641.03.22. 15:46

A szervezet nem írta alá a megállapodást, szerintük ugyanis Magyarország ilyen tekintetben még mindig el van maradva szomszédaitól.

Emelkednek a minimálbérek: így reagáltak a szakszervezetek...

2018.12.31. 07:46

Bruttó 149 ezer forintra emelkedik jövőre a minimálbér, a szakmunkás bérminimum pedig 195 ezer forint lesz. Ez 8 százalékos emelést jelent 2018-hoz képest. A felek már a 2020-as minimálbér növekedésről is megállapodtak. Annak mértékét ugyancsak 8 százalékosra tervezik. A Magyar Szakszervezeti Szövetség nem írta alá a megállapodást.

Megjött a szakszervezetek válasza arra, hogy Áder aláírta a túlóratörvényt...

1601.03.22. 15:45

Nem térnek el az eredeti tervüktől.

Rabszolgatörvény: a szakszervezetek egyeztetnek a további tiltakozásokról...

2018.12.17. 11:30

Ma is egyeztetnek a szakszervezetek arról, hogy milyen további lépéseket tegyenek – ezt tegnap közölte Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A munka törvénykönyve tervezett módosításának visszavonását követelik a szakszervezetek...

2018.12.09. 07:38

A szakszervezetek a munkakörülmények javítását, ezért a munka törvénykönyve tervezett módosításának azonnali visszavonását követelik - mondta Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke a törvénymódosítás elleni demonstráción szombaton Budapesten, ahol országos útlezárásokat helyezett kilátásba.

A cafeteria-rendszer visszaállításért tüntettek szakszervezetek az MNB és a parlament előtt...

6121.03.22. 15:41

Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) tüntetett kedd délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt - írja az MTI.Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ), a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ), és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) tüntetett kedd délután a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt - írja az MTI.

Cafetéria-mutyival gyengítené a kormány a szakszervezeti tüntetést...

2018.11.03. 06:31

Cafetéria-mutyival próbálja meghekkelni a kormány a november 6-ra meghirdetett szakszervezeti tüntetést – jelentette ki Kordás László, a csaknem 110 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke annak kapcsán, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a napokban a hat szakszervezeti konföderáció közül mindössze a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok elnökét hívta egyeztetni a béren kívüli juttatások rendszerének új szabályairól, még a munkaadói érdekképviseletek sem vehettek részt a megbeszélésen.