Feladataink

Get Adobe Flash player

 

Get Adobe Flash player


 

Biztosítás

2018. december 1-én a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete új szerződést kötött az UNION Biztosító ZRt.-vel annak érdekében, hogy a tagjai részére egy rendkívül kedvező – már napi 20 Ft-ért! – biztosítási lehetőséget tudjon nyújtani a jelen baleset- és életbiztosítás megkötésére.
 
Hiszen: Téged is bármikor, bárhol érhet baleset!
 
Ezért: A biztosítási védelem kiterjed a munkaidőre, illetve azon kívül is, a nap 24 órájára, és a világ összes országára!
 
A megkötött szerződés alapján ez egy olyan biztosítási csomag, amely tizenkettő szolgáltatást nyújt tagjainak a balesetből származó sérülés, vagy annál súlyosabb egészségkárosodás után, ezen kívül halál esetére is.
 
A biztosítási védelem a regisztrálás után azonnal indul, kivéve a betegségi kockázatoknál egy hónap, a kritikus betegségek esetén pedig kettő hónap a várokazási idő.
A belépőnek „csak” be kell lépni, más dolga nincs, hiszen utána mindent a PVDSz „intéz”!
 

 

 
Belépési feltételek:
 • Elengedhetetlenül szükséges a PVDSz tagsági viszony megléte.
 • Belépési életkor: 18 év és 70 év között.
  Kivételt képez a nyugellátásban, nyugdíjszerű ellátásban részesülök köre, ugyanis az ilyen ellátásban részesülők életkortól függően sem létesíthetnek tagsági viszonyt, a magas kockázatviselés miatt.
  További kedvezmény, hogy a szakszervezeti tagok családtagjai – hozzátartozói alapon – is beléphetnek a biztosításba.

 A belépéshez szükséges nyomtatványok:
 • Adatlap,
 • Felhatalmazás csoportos beszedési megbízás teljesítésére
  A szakszervezeti tagdíj legtöbb esetben a munkabérből, míg a biztosítási díj fizetése minden esetben a tag lakossági folyószámlaszámáról kerül levonásra.
 • Kedvezményezett jelölési nyilatkozat.
Fontos a kitöltése abban az esetben is, ha valaki nem szeretne eltérni a törvényes öröklési rendtől, ugyanis halál esetén ennek a nyomtatványnak a hiányában a biztosító addig nem fizeti ki az igényelt szolgáltatásért járó összeget, míg a hagyatéki eljárás le nem zárul.

A nyomtatványokhoz kitöltési útmutató is készült, amely a DokumentumtárNyomtatványok menüpontból letölthető.
   
A fenti nyomtatványokat – kitöltve – a PVDSz központjába kell beküldeni:

1142 Budapest, Teleki Blanka u. 15-17

Így nincs sorban állás a folyószámlaszámot vezető baknál, a belépést követően és utána sem, hiszen a teljes ügyintézést a szakszervezet végzi el!


 A szolgáltatás igénylése:

Igénylőlapot telefonon, e-mailen, a PVDSz-től kell kérni, mivel a biztosítóval kötött szerződés értelmében a szerződő fél a PVDSz, a tag a biztosított.
 
A kitöltött „Igénylőlap”-hoz a kívánt szolgáltatás igénybevételéhez előírt orvosi igazolást vagy igazolásokat kell csatolni, majd ezt követően kell a dokumentumokat postázni a PVDSz-nek.
 
A kárrendezést szintén a szakszervezet intézi, a tagnak nincs vele dolga!
 
Az igényelt és kifizetett biztosítási összeget a tagnak a biztosító utalja a lakcímére, vagy az általa meghatározott folyószámlaszámra.
 
Ezek az összegek teljes mértékben adó és járulékmentesek.


További fontos tudnivalók:

Balesetre vonatkozó különös feltételek ITT.

Halálesetre vonatkozó különös feltételek ITT.

Egészségbiztosításra vonatkozó különös feltételek ITT.

Kritikus betegségre vonatkozó különös feltételek ITT.

Az első díjfizetési kötelezettség a belépést (regisztrálást) követő hónap 10-e.
 
A folyamatos biztosítási díjfizetés érdekében fontos, hogy a megjelölt (600 vagy 800 forint) biztosítási összeg minden hónapban álljon a lakossági folyószámlán rendelkezésre.
 
Amennyiben az adott hónapban valami okból kifolyólag nem történik levonás, úgy a következő hónapban természetesen dupla összegű levonás kerül terhelésre a folyószámlán.
 
A PVDSz és a biztosító által kötött szerződésben foglaltak alapján – három havi díjelmaradás esetén – törölnünk kell a nem fizető tagot a biztosítási nyilvántartásunkból, tehát tessék odafigyelni!
 
Az éves befizetett biztosítási díjösszegről adóalapot csökkentő igazolást állítunk ki, amely a tag éves adóalapját csökkenti az igazoláson szereplő összeggel.
 

 
Amennyiben kérdésed merül fel, hívd a PVDSz központját a már jól ismert telefonszámokon, vagy írj Nekünk e-mailt !